Projekt Teden pisanja z roko 2021 poteka v tem tednu (18. – 22. 1. 2021). Osrednja tema je ‘Pišem pismo prijatelju’. Učence bomo spodbujali k “lepemu” pisanju z roko. Pisali bomo čitljivo, tekoče, četudi bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2021 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi. Bodimo učitelji in starši zgled.

Ambasadorji Tedna pisanja z roko 2021 so dr. Erik Brecelj, kirurg in aktivist, Urša Menart, režiserka in scenaristka ter Tadej Pogačar, kolesarski šampion. Prispevali so svoje rokopise. Teden pisanja z roko podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Ministrica, dr. Simona Kustec, je z roko napisala nagovor.

Ogledate si lahko tudi video o pisanju z roko, ki so ga pripravile dijakinje Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana na povezavi https://youtu.be/tjaWc7MduXY. Le kaj so ugotovile?

Pisanje z roko je tudi v času prevlade digitalne komunikacije nepogrešljiva spretnost. Ohranjajmo jo in negujmo. Napišimo kakšno prijetno misel nekomu v tem tednu. Pa naj bo (tokrat) z roko.

Related Images:

Dostopnost