S ponedeljkom, 18. 5. 2020, se učenci 1., 2. in 3. razreda vračajo v šolske klopi. Strokovni delavci bomo poskrbeli, da se bodo učenci v šoli dobro počutili. Ker je to za otroke, starše in tudi nas zaposlene čisto nova situacija, vas prosim za strpnost in razumevanje, da bo prehod čim bolj miren. Prosim starše, da se z otrokom pogovorite o vzdrževanju distance in pravilih kašljanja ter umivanja rok. O vsem tem se bomo temeljito pogovorili z učenci tudi v šoli. V obdobju do konca pouka bomo veliko časa preživeli zunaj, tudi v gozdu, zato naj bodo učenci vsak dan primerno obuti in oblečeni ter zaščiteni proti klopom.

Zaradi izredne situacije bo delo v šoli potekalo malo drugače. Učenci bodo razdeljeni v skupine. Učiteljice vam bodo do nedelje poslale obvestilo, v kateri skupini je vaš otrok.

 • Učenci bodo v šolo prišli s šolskim prevozom (avtobus bo vozil zjutraj po običajnem urniku) ali pa jih boste pripeljali starši oz. bodo prišli samostojno peš.
 • Učenci naj na pouk počakajo pred šolo (okoli atletske steze so na ograji označena območja za posamezno skupino) in naj ohranjajo varno razdalj 1,5 m.
 • Učence 1. razreda, ki jih boste pripeljali v jutranje varstvo med 6.15 in 7.20, odpeljete v garderobo do garderobne omare: 1. razred – 1. skupina, potem pa naj samostojno odidejo v učilnico 1. razreda Prosim, ne hodite z otrokom do učilnice.
 • Ostali učenci morajo biti pred šolo ob 7.20.
 • Prvi dan, jih bodo učitelji pričakali pred šolo in vsak bo svojo skupino odpeljal v garderobo, saj bo vsaka skupina imela svojo garderobno omaro. Učenci bodo v razmaku v skupinah odhajali v stavbo. Preostale dni, jih bo v šolo spustil dežurni učitelj ob 7.20 po skupinah.
 • Pouk se bo vsak dan pričel ob 7.30.
 • Ob 9.05 bodo imeli malico.
 • Od 11.45 dalje bodo v skupinah hodili na kosilo, tako da bomo v jedilnici ohranjali varno razdaljo.
 • Odvoz bo vsak dan smo eden, in sicer ob 13.00. Vse do te ure, bodo učenci ločeni po skupinah. Prehajanje iz ene skupine v drugo ni mogoče, zato se s svojimi željami o menjavi skupin ne obračajte name ali učitelje, saj morajo skupine do preklica ostati enake zaradi zdravstvenih razlogov.
 • Po 13. uri se bosta skupini 2. in 3. razreda v podaljšanem bivanju združili. Učenci 1. razreda pa bodo imeli samostojno skupino.
 • Popoldanska malica bo ob 14.15.
 • Ob 15.00 se združijo še preostali učenci v podaljšanem bivanju. Podaljšano bivanje bo zagotovljeno do 16.00.

Starše naprošam, da čim manj hodite po šoli. Prosim vas, da v stavbi šole upoštevate priporočila NIJZ in uporabljate masko ter razkužite roke. Otroka oddajte pred šolo do 7.20, če ne bo prišel s šolskim prevozom ali samostojno, in ga med 12.40 in 13.00 poberite pred šolo, če ne bo šel na šolski prevoz ali ostal v podaljšanem bivanju. Prosim, da ga ne hodite iskat v stavbo šole, vse učence bomo ob 12.40 pripeljali na šolsko igrišče.

Vsem želim čim bolj miren začetek povratka v šolske klopi, predvsem pa, da ostanemo zdravi.

mag. Gregor Udovč, ravnatelj

Related Images:

Dostopnost