V sredo, 1. 3. 2017, bo naravoslovni dan za učence osmega in devetega razreda. Odhod bo ob 7. 30 iz pred šole, predviden povratek domov pa okoli 18. ure.

Reditelja naj ob 7. 15. prevzameta v kuhinji šolsko malico in jo razdelita sošolcem. Ob 7. 30 se bomo z avtobusom odpeljali v Socerb, se razgledali preko Tržaškega zaliva in si ogledali Sveto jamo. Nato sledi vožnja do Ospa, vasi ob vznožju kraškega roba, in nato Kopra, kjer bo uro časa za kosilo (denar naj imajo učenci s seboj). Sledila bo vožnja do školjčne sipine v Ankaranu, kjer si bomo ogledali obmorski svet (naplavinska-abrazijska obala, raba prostora, slanuše, nastanek flisa in apnenca; nabrali bomo  vzorce školjk in polžev ter kamnin).

Ob  16.00 zaključek in odhod proti Velikem Gabru, s postankom na enem od počivališč,  predviden povratek domov bo okoli 18. ure.  Učence vozače naj ob povratku pred šolo počakajo starši in poskrbijo za prevoz domov. Šolskega kosila ta dan ne bo.

Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti (topla oblačila, kape, rokavice), v primeru dežja naj vzamejo dežnike. S seboj morajo imeti nahrbtnik, pisalo, baterijsko svetilko, mapo in seveda dosti dobre volje. Priporočljiva je rezervna obutev.

 

 

 

Related Images:

Dostopnost