Na šoli je mnogo ustvarjalno nadarjenih otrok, med njimi tudi pesniško. Naši učenci, Matija Bagon, Eva Kopač, Filip Zupančič, Sara Zupančič, Zala Zupančič, Ivana Curk, Neža Jarm in Ana Šadl, so z lastnimi pesmimi sodelovali na 6. literarnem natečaju Pavčkove vitice, ki ga tradicionalno organizira OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči. Na natečaj je skupno prispelo več kot 300 pesmi, ki so jih napisali osnovnošolci s kar 24 osnovnih šol. Med njimi je komisija izbrala najboljše tri pesmi avtorjev iz vsake triade.

Med nagrajence se je uvrstila tudi pesem učenke Zale Zupančič z naslovom Nima ideje, ki je nastala pod mentorstvom učiteljice Olge Podpadec. Vsem sodelujočim mladim pesnikom se zahvaljujemo za sodelovanje in jim želimo še mnogo pesniških navdihov.

Več o dogajanju ob podelitvi priznanj najboljšim pesnikom na zaključni prireditvi natečaja, ki je potekala 21. 10. 2019, si lahko pogledate tudi na spletni strani: https://www.dolenjskilist.si/2019/10/22/227304/novice/dolenjska/Ne_drzi_da_otroci_ne_marajo_poezije/

Related Images:

Dostopnost