Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 15. 11. 2019, bomo na šoli izvedli projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen projekta je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Zajtrkovali bomo: kruh za zajtrk, pripravljen po postopku dolgotrajne fermentacije in kislega testa (Pekarna Žito), maslo (Ljubljanske mlekarne), med (Čebelarstvo Pislak Bali), nehomogenizirano mleko – ekološka pridelava (kmetija Kukenberger), jabolka – (dobavitelj Gea produkt).

Zajtrk bo potekal po naslednjem razporedu:

ob 8. 00 učenci 6., 7., 8. in  9. razreda: v jedilnici šole;

ob 8. 20 učenci 1, 2., 3. in 5. razreda: v jedilnici šole, 4. razred v učilnici.

Učenci bodo poleg zajtrka hkrati prevzeli tudi malico, ki jo bodo lahko pojedli med odmorom ali odnesli domov.

 

Spremljevalne aktivnosti:

– naravoslovni dan TSZ in čebelarstvo: 1. 2. in 3. razred.

– obravnavane vsebine Tradicionalni slovenski zajtrk in pomen lokalno pridelane hrane pri vseh predmetih.

Avatar

Avtor: Vesna Rajar

Deli na