Od danes dalje so naši prvošolci uradno sprejeti skupnost učencev šole.

Da so se sprejema sploh lahko udeležili, so morali pred tem prestati pomemben preizkus, ki so jim ga pripravili četrtošolci skupaj z učiteljico Lidijo Šajn. Morali so rešiti zagonetne naloge, skrite na različnih koncih šole. Naloge so uspešno rešili in  lahko so si oddahnili, kajti sprejem ni bil več pod vprašajem.

Na sprejemu, ki ga je vodila predsednica skupnosti Ema Gnidovec, sta jih najprej pozdravila mentorica skupnosti učencev šole Andreja Jaklič in g. ravnatelj mag. Gregor Udovč. Starejši učenci so jim v nadaljevanju pripravili kratek program. Učenci 4. in 6. razreda so jim pod mentorstvom učiteljice Justine Zupančič pripravili igrico o kruhu, drugošolci so pod mentorstvom učiteljice Tanje Korošec zaplesali, četrtošolci pa pod mentorstvom razredničark Lidije Šajn in Suzane Jefim odlično zapeli pesem o zimi. Tik pred pomembnim zaključkom je nastopil še šestošolec Tai.

Ob tem pomembnem dogodku pa so tudi prvošolci pokazali, da niso od muh. Presenetili so nas namreč  z dramsko igrico O polžku, ki je kupoval novo hiško. Bravo! Ker so se tako izkazali, je bila odločitev starejših učencev, da jih sprejmejo medse, jasna. Sledila je zaprisega in podelitev častnih diplom.

Prvošolci, ostanite vedoželjni, ne pozabite pa, da biti del skupnosti pomeni imeti pravice in tudi dolžnosti.  Dobrodošli v skupnosti učencev šole!

 

Related Images:

Dostopnost